« powrót

Metalowców 17 - termomodernizacja

Blok objęty projektem termomodernizacji znajduje się w strefie ochrony konserwatorskiej. Nie posiada on historycznego charakteru, detalu architektonicznego ani nie wygląda jak zabytek, jest jednak szczególnie położony. Został wzniesiony między Hutą Stalowa Wola a ulicą Ofiar Katynia – jedną z głównych w mieście, zabudowaną już w latach 30-tych.

Właśnie dlatego, żeby nie zakłócać odbioru przedwojennej architektury i nie ingerować w charakter całej dzielnicy, blok otrzymał ciepłe, stonowane barwy, nawiązujące równocześnie do stanu oryginalnego (podkreślenie filarków międzyokiennych).

Inwestor: Wspólnota Mieszkaniowa Nieruchomości

Blok mieszkalny przy ul. Metalowców 17 w Stalowej Woli - zdjęcie stanu sprzed termomodernizacji
Blok mieszkalny przy ul. Metalowców 17 w Stalowej Woli - wizualizacja
Blok mieszkalny przy ul. Metalowców 17 w Stalowej Woli - wizualizacja