« powrót

Poniatowskiego 19 – termomodernizacja

Blok wzniesiono w pierwszej połowie lat 70-tych, jeszcze zanim władze województwa rzeszowskiego wydały zgodę na budowę w Stalowej Woli wysokich budynków z windami. Stąd też posiada on tylko 5 kondygnacji i aż 10 klatek schodowych, a i tak w jego bezpośrednim sąsiedztwie znajdują się jeszcze dłuższe.

Projekt nowej elewacji pozwolił odświeżyć wygląd bloku, dodać nowoczesności do jego modernistycznej bryły i nadać mu lekkość przez wyważone użycie żywej żółci na szarym, miejskim tle.

Projekt został wyróżniony przez serwis o architekturze Bryla.pl.

Inwestor: Wspólnota Mieszkaniowa Nieruchomości

Blok mieszkalny przy ul. Poniatowskiego 19 w Stalowej Woli - zdjęcie stanu sprzed termomodernizacji
Projekt termomodernizacji i kolorystyki elewacji bloku mieszkalnego przy ul. Poniatowskiego 19 w Stalowej Woli
Projekt termomodernizacji i kolorystyki elewacji bloku mieszkalnego nr 19 przy ul. Poniatowskiego w Stalowej Woli
Blok mieszkalny przy ul. Poniatowskiego 19 w Stalowej Woli - zdjęcie po termomodernizacji