« powrót

Wańkowicza 16 - termomodernizacja

Przedmiotem projektu było docieplenie jednego z bloków wzniesionych w latach 60-tych przy ul. Wańkowicza w Nisku. Ze względu na charakter otoczenia i niewielką wysokość budynku, wskazane było wykończenie elewacji z użyciem spokojnych, ciepłych kolorów z dodatkiem bieli.

Dla poprawy estetyki i warunków eksploatacji budynku zaproponowaliśmy montaż nowych zadaszeń wejść do klatek schodowych i balkonów oraz zabudowanie balustrad tych ostatnich ekranami z cienkich płyt włókno-cementowych.

Inwestor: Wspólnota Mieszkaniowa Nieruchomości

Blok mieszkalny w Nisku przy ul. Wańkowicza 16 - zdjęcie sprzed termomodernizacji
Blok mieszkalny w Nisku przy ul. Wańkowicza 16 - wizualizacja elewacji wejściowej
Blok mieszkalny w Nisku przy ul. Wańkowicza 16 - wizualizacja elewacji balkonowej