« powrót

Narutowicza 9 – termomodernizacja

Jeden z najbardziej okazałych i rozpoznawalnych stalowowolskich budynków utrzymanych w stylu socrealizmu doczekał się termomodernizacji. Przygotowując projekt musieliśmy nawiązać do docieplonego już wcześniej, przylegającego bloku przy ul. Narutowicza 7 – zrobiliśmy to stosując ten sam kolor bazowy, delikatny odcień różu, nawiązujący do oryginalnej kolorystyki. Część usługową wyróżniliśmy ciemną szarością, prowadziliśmy też detal w postaci boniowania, zgodny ze stylem obiektu.

Inwestor nie zdecydował się na wykonanie zaproponowanej iluminacji.

Inwestor: Wspólnota Mieszkaniowa Nieruchomości

Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - zdjęcie stanu sprzed termomodernizacji
Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - wizualizacja docieplenia
Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - wizualizacja docieplenia elewacji od podwórka
Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - projekt iluminacji
Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - zdjęcie po termomodernizacji
Blok mieszkalny przy ul. Narutowicza 9 w Stalowej Woli - zdjęcie po termomodernizacji - wejście do lokali handlowych